Menu

Klimaatweek 2022

In de week van 31 oktober tot 6 november 2022 is het de Nationale Klimaatweek. In heel Nederland wordt er in die week aandacht gegeven aan de klimaatverandering en het belang van duurzaamheid. Suzanne Verboon, bestuurslid van de Hof van Seghwaert, is dit jaar de Klimaatburgemeester van Zoetermeer. Kijk voor de Klimaatweekactiviteiten op deze pagina.
Suzanne wil zich in de Nationale Klimaatweek van 31 oktober tot 6 november graag inzetten om het belang van duurzaamheid, natuur en het klimaat onder de aandacht te brengen bij de bewoners van onze stad.
Het klimaatburgemeesterschap is onderdeel van de campagne van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat rond de Nationale Klimaatweek. Mensen die in hun dagelijkse leven bewust met duurzaamheid en klimaat bezig zijn, kunnen zich aanmelden als klimaatburgemeester. Meer informatie hierover kan je vinden op: Nationale Klimaatweek 2022.

Suzanne vult haar burgemeesterschap in door in de klimaatweek extra aandacht te vragen voor het klimaat en het belang van duurzame keuzes. In de Hof van Seghwaert zullen we in deze week een aantal activiteiten organiseren die passen bij dit thema. Daarnaast is er door haar een prijsvraag uitgezet bij een aantal scholen in Zoetermeer om een duurzame ambtsketting te maken. Suzanne zal deze in de week dragen en ook kunnen scholen Suzanne uitnodigen om met leerlingen in gesprek te gaan. Verder zijn organisaties in het netwerk van duurzame- en groene initiatieven gevraagd om ook activiteitenrond duurzaamheid en klimaat te organiseren. Als ze dat willen kunnen ze de klimaatburgemeester daarvoor uitnodigen.
Suzanne heeft ook contact gelegd met burgemeester Bezuijen om te kijken welke samenwerking er met de gemeente mogelijk is. Dit leidt mogelijk nog tot extra activiteiten.

Klik hier voor de activiteiten tijdens de klimaatweek 2022