Menu

Vaste activiteiten

De Hof van Seghwaert is het hele jaar door open. Kom genieten van de rust en het groen. Elk jaargetijden heeft zijn charmes. Als je een bezoek brengt aan de Hof kunt je genieten van of deelnemen aan onze vaste activiteiten.

 • Onderhoud aan de Hof
  Tijdens onze openingstijden zijn vrijwilligers van de Hof actief bezig met het onderhoud. Zij snoeien de bomen, verwijderen onkruid of verzorgen de dieren. Ook een team van Ipse de Bruggen en van Middin helpt wekelijks mee met het onderhoud.
   
 • Spelen in de Natuurbelevingstuin of bezoek aan de dieren
  Als het hek open is zijn kinderen welkom om te spelen. In de natuurbelevingstuin zijn verstopplekjes en een waterpomp om lekker mee te spelen. Doordeweeks zijn kinderen van onze buren Kern Kinderopvang ook regelmatig te vinden in de Hof.
   
 • Kindernatuurclub
  Kliederen bij de waterpomp of klimmen in de uitkijktoren. Ook voor kinderen is de Hof een heerlijke plek. In de Hof worden regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd. Om de twee weken (op de even weken) is er een workshop. De middag is voor kinderen van 7 tot 10 jaar en duurt van14.00 tot 15.30 uur.
   
 • Kinderspeelmiddagen in de Hof van Seghwaert
  Kom jij ook lekker buitenspelen en knutselen? Van april tot en met september is er iedere eerste zondagmiddag van de maand kindermiddag in de Hof van Seghwaert. De middag is voor kinderen van 3 tot 10 jaar.
  Er wordt voorgelezen door de VoorleesExpress voor kleine kinderen, er is een kinderworkshop en natuurlijk kan er lekker gespeeld worden! Het voorlezen start om 14.00 uur en de kinderworkshop om 14.30 uur.
  Trek kleren, schoenen of laarzen aan die vies mogen worden.
   
 • Groente verkoop en moestuin
  Tijdens openingstijden zijn de producten van de Hof van Seghwaert te koop. Bijvoorbeeld sap, jam, boontjes en courgette. Het aanbod is afhankelijk van het seizoen.
   
 • Buurtkoken
  Iedere laatste vrijdag van de maand wordt er voor de buurtbewoners en vrijwilligers gekookt in de Hof. Vanaf 18.00 uur wordt de maaltijd geserveerd.

Nota bene:
Bij regen of stormachtig weer is de Hof gesloten.
De ouders of hun begeleiders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen.