Menu

Wijngaard

In het hart van de oude perenboomgaard ligt een wijngaard van ongeveer 200 vierkante meter met 100 biologisch geteelde stokken. De wijnstokken (Johanniter, Solaris, Muscaris, Souvignier Gris) zijn geënt op een onderstok SO4. We laten ons adviseren door wijngaardenier Jan Kling van De Lidrusgaarde in Noordwijk. 

Alle projecten in de Hof van Seghwaert moeten zo veel mogelijk zichzelf bedruipen, vandaar dat we voor de wijngaard een adoptieplan hebben opgezet. Een adoptiejaar loopt van januari tot en met december. Door € 25,- over te maken op rekeningnummer NL82RABO0301528802 adopteer je voor een kalenderjaar een wijnstok, onder vermelding van 'Adoptie wijnstok' en je naam. Stuur daarna een e-mail naar wijngaard@hofvanseghwaert.nl en zet daarin je naam, je e-mailadres en dat je een wijnstok hebt geadopteerd. Wij sturen je dan aanvullende informatie over het project.
Als de adoptie is bedoeld als cadeau dan is hiervoor een certificaat op naam beschikbaar. Vermeld in dat geval de naam van die persoon/personen én e-mailadres in je e-mail.

Vanaf dat moment:

  • Kun je aan alle activiteiten in en rond de wijngaard meedoen: snoeien, aanbinden, verzorgen en oogsten. Vanaf het moment dat het 's avonds langer licht is, is er elke woensdagavond een groepje enthousiaste donateurs aanwezig.
  • Word je uitgenodigd voor een aantal leuke en leerzame evenementen zoals het bottelen van de wijn van het voorgaande jaar en de jaarlijkse proeverij.
  • Ontvang je, afhankelijk van de oogst, een flesje wijn van Zoetermeerse bodem.

Op 8 juni 2018 hebben we de eerste Zoetermeerse wijn gepresenteerd.