Menu

Wijngaard

In het hart van de oude perenboomgaard ligt een wijngaard van ca 200 m2 met 100 biologisch geteelde stokken. Voor de keuze van de wijnstokken (Johanniter, Solaris, Muscaris, Souvignier Gris voor wit en Maréchal Foch voor rood/rosé op een onderstok SO4 voor de nodige ziekteresistentie) hebben we ons laten leiden door een wijngaardenier die in dezelfde buurt al enkele jaren met succes wijn maakt. 

Alle projecten in de Hof van Seghwaert moeten zo veel mogelijk zichzelf bedruipen, vandaar dat we voor de wijngaard een adoptieplan hebben opgezet. Door € 25,- per jaar over te maken op rekeningnummer NL82RABO0301528802 adopteer je een wijnstok, onder vermelding van 'Adoptie wijnstok'. Stuur daarna een e-mail naar wijngaard@hofvanseghwaert.nl en zet daarin je naam, je e-mailadres en dat je een wijnstok hebt geadopteerd. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor aanvullende informatie over het project.

Vanaf dat moment:

  • kun je de hele levenscyclus mee-ervaren, van het planten van de druivenstok tot en met het maken en later genieten van de wijn;
  • word je voor alle evenementen in en rond de wijngaard uitgenodigd om mee te doen: snoeien, aanbinden, verzorgen en last but not least: wijn maken;
  • heb je per stok een vaste reservering voor het jaarlijkse wijngaardeniersdiner. Dat vindt plaats op of omstreeks de Open Dag Nederlandse Wijngaarden.

Op 8 juni 2018 hebben we de eerste Zoetermeerse wijn gepresenteerd. Dit moment is door het AD vastgelegd.