Menu

Nieuws

Grote opruiming! Alles mag weg!

Op zaterdag 18 maart is de landelijke opschoondag. Ook Seghwaert krijgt een schoonmaakbeurt. Help ook een handje mee!
We starten om 11 uur en sluiten om 12.30 af met een lekker kopje soep.
Niet alleen bij de Hof van Seghwaert wordt er zwerfafval opgeruimd, ook bij de buurttuin de Zoete Aarde en buurttuin Noordhove steken vrijwilligers de handen uit de mouwen!  Samen maken we de route tussen de Zoete Aarde, de buurttuin Noordhove en de Hof van Seghwaert ook vrij van zwerfafval. Aan het einde verzamelen we bij de Hof van Seghwaert. Daar staat voor de zwerfafval ruimers een heerlijke lunch klaar.
Wil je ook meedoen met de landelijke opschoondag? Meld je dan aan via de website https://www.nederlandschoon.nl/ en kom op zaterdag 18 maart om 11.30 naar De Hof van Seghwaert!

Good Food Wandeling naar De Zoermeerse Brouwerij

Ga je mee op pad? Op 18 maart kan je vanuit De Hof van Seghwaert mee wandelen naar De Zoetermeerse Brouwerij. Zij brouwen het Zoetermeerse biertje Roem. Kom met ons mee en maak kennis met drie enthousiaste stadsgenoten die van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Ontdek hoe het bierbrouwproces in elkaar zit en proef de heerlijke smaken.
Om 14.45 wordt er verzameld bij De Hof van Seghwaert in Zoetermeer. Samen maken we een gezellige wandeling naar de brouwerij. Die is bijna letterlijk “om de hoek” aan de Edisonstraat dus een goede wandelconditie is niet nodig. Bij de brouwerij krijgen we uitleg over het bedrijf en de filosofie achter het initiatief. Ook krijgen we in de brouwerij uitleg over het brouwproces. We sluiten af met een lekker biertje, daarna lopen we via samen weer terug naar de boomgaard.

Kom ook mee en meld je aan via info@hofvanseghwaert.nl
Kosten 5,- per persoon (inclusief een biertje)
Datum: 18 maart, 14.45 tot +/- 16.30 uur

Startpunt Hof van Seghwaert, boomgaard achter Gaardedreef 169 Zoetermeer (nabij RandstadRailstation Seghwaert)

Dit seizoen organiseert De Hof van Seghwaert niet alleen activiteiten in de boomgaard, we gaan ook op stap! Rond Zoetermeer zijn vele boeren en telers actief die duurzaam en met oog voor biodiversiteit produceren. Hun producten vinden onder andere via Boer&Buurt  hun weg naar ons als consument. De vrijwilligers van de Hof van Seghwaert helpen hier graag aan mee. Sinds twee jaar is De Hof van Seghwaert een afhaalpunt voor Boer & Buurt Zevenhuizen. Zo kan iedereen in Zoetermeer makkelijk duurzame lokale producten bestellen, op zaterdag ligt je bestelling voor je klaar in De Hof van Seghwaert.