Menu

Nieuws

Nieuwe corona maatregelen in de Hof

Met ingang van 14 oktober blijft De Hof van Seghwaert open voor bezoek. We willen zo buurtbewoners en vrijwilligers de gelegenheid bieden om dicht bij huis even een uitje te hebben of een luchtje te scheppen. Dit kan alleen als we rekening houden met elkaar. Hou altijd 1,5m afstand en hou je aan de maximale groepsgrootte. Beperk je contacten. Was regelmatig je handen. Blijf thuis met klachten. Ga naar huis als je merkt dat het drukker wordt.

Activiteiten in De Hof van Seghwaert zijn afgelast.

Samen moeten we zorgen dat het aantal besmettingen naar beneden gaat en minder mensen in het ziekenhuis belanden. Alleen zo blijft de zorg in de ziekenhuizen voor iedereen bereikbaar en kunnen de maatregelen weer versoepeld worden.
Blijf gezond en geniet van het groen bij jou in de buurt.
(Bij slecht weer is De Hof van Seghwaert wel gesloten.)

Rabo ClubSupport actie

Ben jij lid van de Rabobank? Breng dan je stem uit op De Hof van Seghwaert bij de Rabo ClubSupport actie!  Wij willen onze boomgaard nog mooier en gezelliger maken. Komende week krijg je van de Rabobank een e-mail waarmee je kan stemmen. Natuurlijk hopen wij dat we op jouw stem kunnen rekenen. Elke stem is geld waard en helpt ons om ons doel te bereiken.
Wat is ons doel?
Vanaf het eerste begin hebben we kippen in de Hof. De kippen zijn een populaire attractie. Kinderen vinden het heel leuk om de kippen te bekijken en te voeren. We willen onze kippen een nog natuurlijkere omgeving geven en hen voortaan lekker laten scharrelen in het gras tussen de perenbomen. Daarvoor is een nieuw kippenhok nodig met een uitloop naar de boomgaard. Onze kippen kunnen dan in en uit het hok lopen als ze daar zin in hebben. Zo krijgen wij de gelukkigste kippen en de lekkerste eieren van Zoetermeer.
Stemmen kan tot 25 oktober via onderstaande website:

https://www.rabo-clubsupport.nl/regio-den-haag/deelnemers/details/124091-stichting-de-hof-van-seghwaert?fbclid=IwAR0E68rMeMENv0GZSaheKnkuTJdy_4dTDlcEL71WtSpvIjA10GSz1bbN7tQ

Names de kippen bedankt!

Corona maatregelen in de Hof

De Hof van Seghwaert blijft open voor bezoek. Wel gelden er extra maatregelen.
De huidige stijging van coronabesmettingen in Nederland vraagt van ons om de komende weken terughoudend te zijn met sociale contacten. De Hof van Seghwaert volgt de landelijke richtlijnen. We blijven open voor bezoekers en wandelaars. Ook het winkeltje blijft open.  De komende weken is het terras echter gesloten en schenken we geen koffie, thee of andere consumpties. Activiteiten zoals wereldkoken en de plantjesmarkt gaan helaas niet door.
De kinderactiviteiten op woensdag en zondag gaan vooralsnog wel door. Maar met afstand tot de volwassenen. We vragen de ouders wel om extra alert te zijn op de afstandsregels en, indien nodig, de eigen kinderen te helpen bij de activiteiten.
Voorlopig gelden de maatregelen tot 1 november. Afhankelijk van nieuwe berichten of richtlijnen bepalen we eventueel tussentijds of er aanpassingen nodig/mogelijk zijn.

Speelmiddag 7 oktober

We hebben een hele bijzondere speelmiddag. We gaan niet in de natuur spelen maar we gaan op muziekinstrumenten spelen. De muziekvereniging Kunst & Vriendschap geeft een workshop RITME
De middag is voor kinderen van ca. 6 tot 12 jaar.
Pas op, het tijdstip is afwijkend, namelijk van 13.45 tot 14.45 uur
Je moet je wel vooraf aanmelden zodat we weten hoeveel kinderen er komen. Aanmelden kan door een email te sturen naar info@muziekverenigingkenv.nl onder vermelding van ‘’Workshop Hof 7 oktober’’

Natuurlijk gelden bij ons ook de landelijke corona-regels. Dus volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar houden 1,5 m afstand. Daarom is er ook een maximum van 20 kinderen.

Perenpluk 2020

Het is bijna zover! De bomen hangen lekker vol met mooie peren. Op 12 en 13 september kunnen de peren geplukt worden. Je kan plukken voor jezelf (1 euro per kg) en je kan ons meehelpen met de perenoogst voor ons perensap.
Neem je eigen emmer mee!
De pluktijden zijn:
Zaterdag 12 september tussen 10 en 16 uur.
Zondag 13 september tussen 13 en 16 uur.

Theater workshops

Binnenkort start het UIT-festival!  Ook bij ons kan je deelnemen aan een leuke culturele activiteit.
In september worden er twee korte theaterworkshops voor volwassenen gegeven in de Hof van Seghwaert. Theaterdocente Dieuwke Slump neemt je mee in de mogelijkheden om met je lichaam, uitdrukking en taal bijzonder theater in de natuur te maken. De workshops worden gehouden op 7 en 14 september,  inloop om 19.00, start om 19.30 uur.  De workshops kosten € 7,50 per keer. Je kan een losse workshop volgen of je opgeven voor beide data. Aanmelden voor de workshops kan via info@hofvanseghwaert.nl

Dieuwke gaat bij voldoende belangstelling na deze workshops ook een serie van 10 theaterlessen geven in de boomgaard.  Voor meer informatie kan je een mail sturen naar info@hofvanSeghwaert.nl

Hoog bezoek in de Hof!

Vandaag hoog bezoek in De Hof van Seghwaert. Koning Willem-Alexander bracht als Beschermheer van Het Oranjefonds een bezoek aan ons project " De kracht van Groen Zoetermeer". Ontzettend geweldig natuurlijk!
Het project was een samenwerkingsproject dat we met Gilde Zoetermeer, Buurttuin Zoete Aarde, Vrienden Natuurtuin Zoetermeer en Stichting Piezo hebben gedaan om Zoetermeer nog groener en socialer te maken. Het Oranjefonds ondersteunde dit project.
De Koning ging in gesprek met de vrijwilligers en gebruikers van de Hof zoals Middin en De Herbergier. Hij was onder de indruk van alle activiteiten en de samenwerking tussen de organisaties onderling. Het was een geslaagde middag. Zo'n koninklijk bezoek is letterlijk de kroon op ons werk.
We zijn heel trots op de vrijwilligers en alle betrokken organisaties in Zoetermeer die helpen om dit allemaal mogelijk te maken!

Foto copyright Oranje Fonds, Stefan van der Kamp

Zet je meester en juf in het zonnetje!

Vrijdag 3 juli is het "meester en juffen dag"
Zeker dit jaar verdienen ze een pluim voor al hun creativiteit om de kinderen toch les te geven ook al kon dat niet op school.
In de Hof van Seghwaert verkopen we heerlijke cadeautjes. We hebben er leuke kaartjes bij gemaakt om de meesters en juffen te bedanken.
Vanaf zaterdag 27 juni te koop!

Je kan ook langs komen op dinsdag 30 juni tussen 15 en 17 uur of woensdag 1 juli tussen 13.30 en 17 uur.

En toen was er water

Toen wij in 2015 de sleutel kregen van de boomgaard was het een woestenij, een ondoordringbare jungle. Nu is het een prachtige groene oase midden tussen de woonwijken van Zoetermeer waar het gezellig is en van alles te doen is. Dat alles gaat natuurlijk stapje voor stapje. En sinds zaterdag 20 juni is er weer een belangrijke stap gezet. We hebben een wateraansluiting! Geen gesleep meer met jerrycans, maar gewoon water uit de kraan. Met dank aan Pierre en Robert voor al het graaf- en leidingwerk.

De Hof van Seghwaert is weer open!

Door versoepeling van de coronamaatregelen is de Hoof vanaf 4 juni weer iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Je kan dan gezellig langskomen! Ook is ons winkeltje geopend en kan je groenten, verschillende soorten jam en natuurlijk onze heerlijke perensap kopen.

Seghwaert zet de bloemetjes buiten

In het Algemeen Dagblad van 20 april staat een artikel over de bloemetjes buiten zetten. Buurtbewoners in de wijk Seghwaert kunnen meedoen met het nieuwe sociale project dat de Hof van Seghwaert samen met de gemeente Zoetermeer en Lensli gaat uitvoeren. Meer weten? Klik hier voor flyer bloemetjes buiten (361,7 KB) . Er kunnen nog 100 adressen meedoen. Opgeven via info@hofvanseghwaert.nl