Menu

Nieuws

Hof van Seghwaert is gesloten

Helaas, door de lockdown is de Hof dicht tot 14 januari. En de kinderen hebben nu een extra week vakantie. Precies een mooie periode om een boek te lezen.
Een van onze vrijwilligers, onze eigen kinderboekenstationchef heeft aangeboden om het kinderboekenstation bij haar voor de deur in de tuin te zetten. Fantastisch toch 😀. Dus nu kunnen er toch lekker boeken gehaald en gewisseld worden.
Overdag kun je de tuin in lopen en een boek pakken op het adres Appelgaarde 27. Veel leesplezier

Stem op de Hof van Seghwaert!

Het is altijd heel gezellig aan onze picknicktafels. We maken daar graag plaats voor iedereen. Met de Rabobank Clubsupport actie sparen wij voor een speciale rolstoel-picknicktafel. Op deze manier kunnen mensen die slecht ter been zijn makkelijker meedoen met onze activiteiten.
Vanaf nu kunnen de leden van de Rabobank bepalen welke goede doelen in de regio een financiële bijdrage krijgen van de bank.
Ben je lid van de Rabobank? Stem dan via je rabo-bankieren app of via onderstaande link:

https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

Burendag met gratis workshops

Op zaterdag 25 september tussen 11 en 15 uur vieren we BURENDAG Seghwaert!
Bij Kern Kinderopvang, Seghwaert op Dreef en in de boomgaard zijn tussen 11 en 15 uur vele leuke GRATIS activiteiten.
Hieronder het programma voor de boomgaard:

 • Smikkelen Met Mar bakt en versiert crêpes met de kinderen
 • Mini hightea om 11 uur en 13 uur (aanmelden via info@hofvanseghwaert.nl)
 • Workshop Klankschalen van Kimberly Sankalpa Massage, Reiki en Klank
 • Brigitte Berghahnvan B-ukeful geeft kennismakingsworkshops ukelele
 • Birgitta's paper laat je kennismaken met papierscheppen
 • Jessica Dansen geeft tussen 12 en 13 uur een dansdemonstratie met muziek van Hans Baaij.

En natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om een rondje te lopen door onze schitterende boomgaard, ons winkeltje te bezoeken of een kopje koffie te drinken.
Adres: boomgaard achter Gaardedreef 169, en in en rond de Patio.

Perenpluk 2021

Op zaterdag 11 en zondag 12 september ben je welkom voor de perenpluk in De Hof van Seghwaert. Het beloofd een mooie oogst te worden. Er staan 600 bomen en in totaal plukken we zo'n 5000 kg peren, dus handjes zijn heel erg welkom!
In de boomgaard staan fruitkisten waar de geplukte peren in gedaan kunnen worden. Van deze peren wordt sap gemaakt. Het perensap is in ons winkeltje en op diverse andere plekken in Zoetermeer te koop voor €2,50 per liter. De opbrengst wordt gebruikt voor het onderhoud van de boomgaard en de organisatie van activiteiten.
Wil je zelf ook een aantal peren mee naar huis nemen? Dat kan! De prijs voor een kilo peren bedraagt €1,- .Per persoon kun je maximaal 5 kilo peren kopen.

Pluktijden:

 • Zaterdag 11 september van 10-16 uur
 • Zondag 12 september van 13-16 uur (zo lang er nog peren hangen)

Tips:

 • Neem een emmer mee om de geplukte peren in te doen.
 • Trek een stevige lange broek aan (er zijn plekken waar brandnetels en bramen tussen de peren staan)
 • Trek stevige schoenen of laarzen aan, zodat je geen natte voeten krijgt als het gras nat is.

Kom vleermuizen spotten in de boomgaard

Op zaterdag 28 Augustus, de nacht van de vleermuis, organiseren we een leuke avond vleermuizen kijken en luisteren inde hof van Seghwaert. We hebben vrijwilligers van het vleermuisplatform zoetermeer te gast die vanaf 20.15 zullen vertellen over de veelzijdige luchtacrobaten die in de hof jagen op muggen en andere insecten. In groepjes lopen we een stukje om te kijken naar de vleermuizen en te luisteren naar hoe de echogeuiden veranderen als ze een prooi in zicht hebben. Zeer geschikt voor volwassenen en kinderen.

Fruitige workshop in de Boomgaard. Met proeverij!

Groente en fruit, we eten het elke dag. Maar hoe kies je het lekkerste fruit eruit? En wat is nu beter of duurzamer?  Sla uit de kas of sla uit Marokko? Moeilijke vragen, maar niet als je er verstand van hebt. Op 21 augustus kom keurmeester Ludo Tuijnman naar de Hof van Seghwaert. Hij vertelt je onder andere hoe de groente het fruit uit de winkel geteeld wordt, welke gezondheidsclaims waar zijn en welke keuzes je kan maken als je duurzaamheid belangrijk vindt. En er ook wordt er geproefd! Leer het lekkerste fruit herkennen en koop voortaan altijd de beste groente.
Er zijn nog een paar plekjes, dus meld je snel aan!
De workshop is op zaterdag 21 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in de Hof van Seghwaert, achter Gaardedreef 169.
Kosten 7,50 per persoon. Aanmelden via info@hofvanseghwaert.nl

Good Food Fietstocht naar  Boer en Buurt Zevenhuizen

Ga mee op pad? Op 10 juli kan je vanuit Zoetermeer meefietsen naar Boer en Buurt in Zevenhuizen. Sluit ook aan en ontdek welke stappen er nodig zijn om de heerlijke verse groentes elke week weer op je bord te krijgen.

Om 12.30 uur wordt er verzameld bij De Hof van Seghwaert in Zoetermeer en fietsen we in een rustig tempo naar Zevenhuizen. Daar staat een lekker drankje voor je klaar en krijgen we uitleg over het bedrijf, het concept van boeren en buren en natuurlijk ook een rondleiding over de akkers. We sluiten af met een lekkere verrassing. Daarna weer via een mooie route terug naar Zoetermeer.

Fiets mee en meld je aan via  info@hofvanseghwaert.nl
Kosten €2,50 per persoon.
Datum: 10 juli, 12.30 tot +/- 16.30 uur
Startpunt Hof van Seghwaert, Boomgaard achter Gaardedreef 169 Zoetermeer

Dit seizoen organiseert De Hof van Seghwaert niet alleen activiteiten in de boomgaard, we gaan ook op stap! Rond Zoetermeer zijn vele boeren en telers actief die duurzaam en met oog voor biodiversiteit produceren. Hun producten vinden onder andere via Boeren & Buren hun weg naar ons als consument. De vrijwilligers van de Hof van Seghwaert helpen hier graag aan mee. Sinds dit voorjaar is De Hof van Seghwaert een afhaalpunt voor Boer en Buurt Zevenhuizen. Zo kan iedereen in Zoetermeer makkelijk duurzame lokale producten bestellen, op zaterdag ligt je bestelling voor je klaar in De Hof van Seghwaert.