Menu

Nieuws

Kindermiddag 7 juli

In de Hof hebben we een kinderzwerfboekenstation. Daarin staan kinderboeken die je lekker kunt lezen als je in de Hof bent maar je kunt ze ook meenemen naar huis. Als je het boek uit hebt breng je het terug naar de Hof of naar een ander Kinderboekenzwerfstation in Nederland. Zo reist het boek door Nederland. Door de code van het boek in te voeren op de website zie je hoe de boeken door Nederland reizen. Leuk toch.

Wist je dat lezen en voorgelezen worden hartstikke gezond is? Het is lekker ontspannend en je krijgt een kijkje in een compleet andere wereld. Spannend, avontuurlijk, vrolijk en vol fantasie.

Op de kindermiddag zondag 7 juli is er speciale aandacht voor boeken. Er is een boekenmarkt en er wordt voorgelezen en geknutseld. Het voorlezen start om 13.30.

Kledinginzameling

Ja het is zo ver! Vrijdag 28 juni wordt er in heel Zoetermeer kleding opgehaald door de Gemeente. De opbrengst gaat naar De Hof van Seghwaert. Met deze opbrengst kunnen wij weer mooie dingen doen voor de boomgaard, de natuur in de buurt en voor de buurtbewoners.

Dus ruim je kast op! Kleding, knuffels, tassen en petten, gordijnen, lakens of dekens. Het mag allemaal in de zak.

Elk huishouden krijgt een sticker in de brievenbus (Zit bij de folders van de week van 15 juni). Deze sticker kan je op een vuilniszak plakken. Als je geen sticker hebt gekregen of meer zakken vol hebt gekregen kan je ook een vel papier op de zak plakken met de tekst “kledingzak”.

Buitenpret en pannenkoeken!

In de Hof van Seghwaert kan je altijd lekker buitenspelen. Hieronder volgen de kinderactiviteiten voor de komende maand:

Zondag 2 juni is er een kinderspeelmiddag met voorlezen en een knutselworkshop. Je bent welkom vanaf 13.30 uur. Het voorlezen start om 14 uur en de kinderworkshop om 14.30 uur.

Op woensdag 5, 19 en 26 juni komt de speelbus van de gemeente langs. De speelbus zit vol met allemaal sport- en spelmaterialen.
We beginnen dan om 14 uur en het duurt tot 16 uur.

12 juni is de Nationale Buitenspeeldag. Dan is het extra leuk! Dan kan je direct vanuit school naar de Hof komen voor pannenkoeken. Je kan spelen in de boomgaard om 13 uur zijn er pannenkoeken en daarna is er een spelletjescircuit tot 15 uur.

Deze activiteiten zijn gratis, we hopen wel op een vrijwillige bijdrage om uit de kosten te komen.

Genieten in de Hof

Laatste weekend! Kom genieten van de bloesem in de Hof! We zijn a.s zaterdag dd 20 april geopend van 10 tot 15 uur en 2e paasdag van 13.30 tot 16 uur. Op 2e paasdag, 22 april is het ook nationale zaaidag. Voor de eerste 20 bezoekers is er een gratis zakje zaad voor bijenbloemen. Om 14.00 uur is wijkwethouder Margreet van Driel aanwezig om de aftrap te geven van ons bijenproject: BuurtBijenlint. Langs een wandelroute van De Hof van Seghwaert naar De Zoete Aarde. Langs deze route komen er vele bijenplekken met “Bed & Breakfast for Bees”, een bijenhotel en bijenplanten. Maandag plaatsen we de eerste hotels en bijenplanten. Wil je meedoen?

Buurtbewoners kunnen een hotel langs deze route “boeken” door deze plek te adopteren. Wij zorgen voor het hotel en de planten, jij verzorgt de planten en houdt de boel netjes. Het is nog mogelijk om hotels te boeken! Ze zijn nog beschikbaar in de buurt van de Tarweakker, Peulenakker en langs de Leidsewallenwetering (tussen het Kangoeroepad en Kroosvaart). Dus heb je interesse? Meld je aan via bb4bees@gmail.com

Buurtproject B&B 4 bees

De Hof van Seghwaert en De Zoete Aarde gaan samen een wandelroute met bijenhotels in de wijk aanleggen. Doe ook mee en maak je buurt fleuriger en zorg voor meer biodiversiteit in Zoetermeer!
Wil je meer weten over het dit buurtproject B&B 4 bees of over bijenhotels en het belang van wilde bijen?
Kom naar 1 van de informatiebijeenkomsten:

  • Hof van Seghwaert, Gaardedreef 169, op dinsdag 19 maart van 19:30 - 20:30 uur
  • Buurttuin Zoete Aarde, Broekwegzijde 195, donderdag 21 maart 19:30 - 20:30 uur

Suzanne & Stef en Simone & Hans vertellen je dan graag meer over dit buurtproject.

Natuurliefhebbers betrokken bij perenboomgaard Hof van Seghwaert en Buurttuin Zoete Aarde gaan samen een wilde bijen-wandelroute maken tussen de beide buurttuinen. Hiervoor willen wij samen met buurtbewoners bijenhotels (20-40 stuks) plaatsen langs een mooie groene route door de woonwijken Seghwaert en De Leyens.
B&B 4 bees: ‘Bed & breakfast voor bijen’. Het bed voor de wilde bijen is het insectenhotels het ontbijt zijn voedselplanten. De eerste B&B 4 bees worden geplaatst op 22 april in het nationale zaaiweekend van Nederland Zoemt.

Zo kun je mee doen (meerdere keuzes mogelijk):

  • Helpen met het plaatsen van de hotels en de voedselplanten langs de route (in openbaar groen);
  • of een B&B 4 bees langs de route adopteren en de voedsel planten verzorgen;
  • of meehelpen met een onderzoek naar wilde bijen in samenwerking met Naturalis;
  • of als B&B 4 bees-ambassadeur Zoetermeer nóg groener en bio-diverser maken.

Enthousiast geworden? Geef je op voor 1 of meer van deze taken bij de ‘boekingssite’ voor blije bij-reizen. Mail: BB4bees@gmail.com