Menu

Nieuws

Gluren bij de Buren!

Zet het gelijk op je nieuwe kalender en in je agenda want dit is echt heel erg goed!

Overal in Zoetermeer zijn op 9 februari  optredens, bij mensen thuis en op unieke plekjes in Zoetermeer. Ook in de Hof van Seghwaert. Maak er een leuke fietstocht van en bezoek op één middag 3 of 4 mini-optredens.

Kom zeker ook naar de De Hof van Seghwaert. In De Hof treedt zangeres Tyra Wierz op.
Tijden optreden: 13.30, 15.00 en 16.30 uur

Nationale tuinvogeltelling 2020

Op zaterdag 25 januari doet de Hof weer mee met de nationale tuinvogeltelling. Vogelbescherming Nederland vraagt iedereen de vogels in hun tuin te tellen om te zien hoe het gaat met de vogelstand in Nederland. Ook in de Hof van Seghwaert tellen we mee!

We verzamelen om 12 uur in het Conferencehuis in de Hof en starten daarna met tellen.  We een  half uur lang tellen we elke vogel die in de Hof zit. Maar de Hof is groot, we kunnen dus wel een paar extra tellers gebruiken! Ook kinderen zijn welkom.

Na het tellen bespreken we de resultaten en gaan we gezamenlijk  pinda’s rijgen om de vogels de winter door te krijgen.  Wij  zorgen voor koffie en thee en tellijsten, zelf moet je zorgen voor warme kleding, goede schoenen en misschien een verrekijker.

Oliebollenactie 31 december

In de algemene nieuwsbrief was al aangekondigd dat we dit jaar weer een oliebollenactie gaan houden in de Hof. We gaan op 31 december oliebollen en diverse soorten beignets bakken. Dit jaar hebben we weer een goed doel uitgekozen, namelijk de Egelopvang in Zoetermeer.

Je kan vanaf nu tot en met 27 december een bestelling opgeven via buurtkoken@hofvanseghwaert.nl. Je kan het volgende bestellen:

  • Oliebollen per stuk € 0,55 of per 10 voor € 5,00
  • Oliebollen met krenten en rozijnen: per stuk € 0,55 of per 10 voor € 5,00
  • Appelbeignets: per stuk € 0,75 of per 10 voor € 6,50
  • Ananasbeignets: per stuk € 0,75 of per 10 voor € 6,50

Maak het verschuldigde bedrag over op rekeningnummer NL82RABO0301528802 onder vermelding van 'oliebollenactie 2019'. Het bedrag moet uiterlijk op 27 december op deze rekening zijn bijgeschreven.
Op 31 december kan je dan je bestelling tussen 13.00 en 16.00 uur komen ophalen in de Hof.

Ook als je geen oliebollen of beignets gaat bestellen nodigen we je uit om met ons het jaar uit te luiden. Op 31 december ben je tussen 13.00 en 15.30 uur van harte welkom in de Hof om onder het genot van een kop chocolademelk, bubbels of een glaasje glühwein een bolletje of beignet weg te happen. Je donatie aan het goede doel is altijd welkom! We hopen op veel gezelligheid in de Hof op 31 december!

Midwinterviering 21 december

Op zaterdag 21 december, de 355e dag van het jaar en ook de kortste dag van het jaar, vieren we dit jaar de zonnewende in de Hof. Na 21 december gaan we weer op weg naar de zomer!
Dat willen we, net zoals vorig jaar niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Het bestuur van de Hof van Seghwaert nodigt daarom alle vrijwilligers uit om tussen 19.00 en 21.00 uur gezamenlijk terug te blikken op het afgelopen jaar, onder het genot van een glaasje glühwein of kopje chocolademelk. Ook worden er wat kleine hapjes in de vorm van flammkuchen geserveerd. Je hoeft je hiervoor niet op te geven. Jij komt toch ook?

BELANGRIJK: STEM OP ONS!

We zijn met het *BuurtBijenLint* één van de 7 projecten in Zuid-Holland die mee dingen naar de regionale prijs van Kern met Pit van 1500 euro. En we maken we kans op de landelijke prijs van 3000 euro! Vanaf 8 december tot 8 januari kan er gestemd worden.
Dus stem op *BuurtBijenLint*. En vraag buren, kinderen, familie dat ook te doen!

Het BuurtBijenLint is een wandelroute langs bijenhotels van De Hof van Seghwaert naar De Zoete Aarde. Goed voor de bijen, leuk voor ons!

Stem hier

  • Vul je e-mailadres in.
  • Kies voor 'Zuid-Holland'
  • Klik op 'volgende'
  • Kies dan voor 'Het Buurt-Bijen-lint'
  • Klik vervolgens op 'volgende'

Kerststukjes maken (15 december)

Kom een mooi eigen kerststuk maken! Evenals voorgaande jaren wordt bij buurtvereniging Seghwaert op Dreef, in samenwerking met de Hof van Seghwaert een workshop georganiseerd in De Patio, Gaardedreef 189 in de wijk Seghwaert. Deze vindt plaats op zondag 15 december om 10.30 uur; 13.00 uur en bij veel belangstelling een derde workshop.
We maken een mooi kerststuk, waarbij u kunt kiezen voor een laag, horizontaal stuk op een schaal of een wat hoger, verticaal stuk op een pot/vaas. Van beide is er een voorbeeld wat ideeën en inspiratie kan geven, maar waaraan u zich absoluut niet hoeft te houden. Integendeel, eigen creativiteit wordt gestimuleerd en waar nodig hulp geboden. We werken met groen, takken, mos, dennenappels, kerstballen, lint en enkele bloemen, die indien nodig vlak voor de kerst nog een keer vervangen kunnen worden. Kosten: €20,00 inclusief koffie of thee.

U kunt zich aanmelden per mail voor 1 december via jokebakker.d@gmail.com.

Vermeldt uw voorkeur voor tijd en of u een horizontaal of verticaal bloemstuk wilt maken. In de eerste week van decembet krijgt u een bevestiging met het rekeningnummer voor de betaling vooraf.

We kijken uit naar een gezellige en creatieve dag met net zulke mooie resultaten als voorgaande jaren.