Menu

Nieuws

Perenpluk 2022

De perenbomen hangen barstensvol peren. Kom jij ook plukken? Op zaterdag 3 september zijn vrijwilligers, buurtgenoten en iedereen die maar wil helpen vanaf 10 uur welkom om te helpen plukken. Tip: neem je eigen emmer mee en trek een lange broek aan.
Ondanks de droogte lijkt het een goede perenoogst te worden. Het vroege voorjaar en de warme zomer hebben ervoor gezorgd dat de peren dit jaar heel vroeg rijp zijn. De perenpluk is daarom dit jaar een week vroeger dan andere jaren. Ook nu wordt er weer perensap gemaakt zodat we het hele jaar kunnen genieten van de heerlijke zoete perensmaak. In de hele boomgaard staan kisten waar de geplukte peren in worden verzameld.
Wil je zelf ook een aantal peren mee naar huis nemen? Dat kan! De prijs voor een kilo peren bedraagt €1,- en per persoon kun je maximaal 5 kilo peren kopen. Let op, je kunt de peren niet lang bewaren. De pluktijden zijn: zaterdag tussen 10 en 16 uur. Als er nog peren hangen kun je ook op zondag plukken tussen 13 en 15 uur.

Workshop tekenen in de Hof van Seghwaert

In de Hof van Seghwaert kan je op donderdagmiddag 7 juli meedoen aan een workshop tekenen. Je hebt geen ervaring nodig, iedereen kan meedoen!
Aan het begin van de workshop krijg je uitleg over de verschillende materialen waarmee je kan gaan tekenen, potlood, fineliner en krijt. Daarna ga je aan de slag met het tekenen van de bloemen en planten op de Hof waarbij je diverse tips en tricks krijgt over hoe je bijvoorbeeld bloemen kan tekenen.
De workshop vindt plaats op donderdag 7 juli en duurt van 13.00 tot 15.00 uur. Deelname kost 5 euro inclusief koffie en thee. De workshop wordt georganiseerd door Christiane Stokvis en Sacha van Vlaardingen.
Aanmelden via info@hofvanseghwaert.nl

Gluren MET de Buren

Op 3 juli, de dag waarop in heel Nederland Gluren bij de Buren wordt gevierd, organiseert De Hof een muzikaal spektakel onder de naam ‘Gluren MET de Buren’. Kom en geniet met ons mee.

Er treden maar liefst twee bandjes op in de Hof. De ukeleleband Sweet Lake Ukes trapt als eerste af met een optreden. Zij laten bekende covers, zoals Country roads, Jolene en La Bamba horen.  Daarna volgt de band Mess Around. Hen ken je misschien nog wel van Gluren bij de Buren eerder dit jaar. Zij spelen country-, folk- en bluesnummers, o.a. van Neil Young, CCR en Bonnie Raitt. Dat wil je toch niet missen?
Programma:

  • 13.30 uur optreden Sweet Lake Ukes
  • 14.00 uur pauze
  • 14.30-15.15 uur optreden Mess Around

Kom jij meegenieten? Het is vrije inloop en je hoeft je voor dit evenement dus niet aan te melden.
Kom langs en neem je buren mee!

(Op 3 april was het Gluren bij de Buren in Zoetermeer en dat was weer een groot succes. En wij vieren graag feestjes dus daarom ook op 3 juli muziek in De Hof van Seghwaert)

Adres: boomgaard achter Gaardedreef 169.
Loopafstand van RandstadRailstation Seghwaert.