Menu

Nieuws

Nationale tuinvogeltelling 2019

Op zaterdag 26 januari doet de Hof weer mee met de nationale tuinvogeltelling. De Vogelbescherming vraagt iedereen de vogels in hun tuin te tellen om te zien hoe het gaat met de vogelstand in Nederland. Ook in de Hof van Seghwaert tellen we mee!

We verzamelen om 10.30 uur in het Conference Huis in de Hof en starten met tellen om 11 uur. Een half uur lang tellen we elke vogel die in de Hof zit. Maar de Hof is groot, we kunnen dus weel een paar extra tellers gebruiken! Ook kinderen zijn welkom.

Na het tellen bespreken we de resultaten en gaan we gezamenlijk vetbollen maken en pinda’s rijgen om de vogels de winter door te krijgen. Als je het leuk vindt kun je ook vogelhuisjes maken om in de boomgaard op te hangen. Wij  zorgen voor koffie en thee en tellijsten, zelf moet je zorgen voor warme kleding, goede schoenen en eventueel een verrekijker.

Gluren bij de Buren!

Zet het gelijk op je nieuwe kalender en in je agenda want dit is echt heel erg goed!
Overal in Zoetermeer zijn op deze dag optredens, bij mensen thuis en op unieke plekjes in Zoetermeer. Ook in de Hof van Seghwaert. Maak er een leuke fietstocht van en bezoek op één middag 3 of 4 mini-optredens.

Kom zeker ook naar de De Hof van Seghwaert. In De Hof treedt Lennart Arends op.

Nieuwe locatie opslag perensap

Goed nieuws! De vlag mag uit! Het werd een beetje spannend maar.... we hebben opslag gevonden voor ons perensap! We kunnen ons sap opslaan bij Het Seghe Waert, het voormalig ouderencentrum in onze wijk. Heel veel dank aan Fonteynenburg die ons deze ruimte heeft aangeboden. Dank ook aan de Voedselbank Uitdeelpunten in Zoetermeer waar we de afgelopen jaren mee mochten samenwerken. En dank aan alle mensen die voor ons op zoek gegaan zijn. Dankzij jullie hulp is het gelukt! Samen sterk!

Vacature

Ben jij de vrijwilliger die het leuk vindt om wandelgroepen te begeleiden?

De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert wekelijks wandelingen vanuit diverse locaties in Zoetermeer. Ook vanuit de Hof. Er is veel belangstelling voor deze wandelingen, daarom zoeken we een extra begeleider voor deze wandelingen.

- de wandelingen zijn wekelijks en duren een uur;
- je begeleidt samen met een andere vrijwilliger een groep;
- kennis van de natuur is welkom, maar geen vereiste.

De wandelingen starten om 10 uur op dinsdagochtend vanaf het Hof van Segwaert.
Het is prima als je één keer per maand wilt begeleiden, maar je mag natuurlijk ook één of twee keer per week. Dat geef je zelf aan.
De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert voor nieuwe wandelbegeleiders een I.V.N. "natuurmomenten"cursus, een korte E.H.B.O-cursus en een training bij de wandelbond K.W.B.N.

Sinds 2014 is de Stichting Gezond Natuur Wandelen actief. Zij willen op een zo laagdrempelig mogelijke manier mensen aan het wandelen krijgen.

De wandelingen van een uurtje worden begeleid en zijn bedoeld voor mensen die om wat voor reden dan ook, minder actief zijn. De regelmatige wandelingen leveren een grote bijdrage aan de gezondheid. Het gaat hierbij om het wandelen zelf, waarbij de groene omgeving bijdraagt aan de gezonde inspanning en beleving. Het is geen natuurexcursie, maar in de pauze van de wandeling kan er door de twee begeleiders iets worden verteld over de natuur, het gebied of een actueel natuurthema.

Interesse? Stuur een mailtje aan info@hofvanseghwaert.nl

Met zijn allen, voor allen, gezond aan de wandel in de natuur of het groen in de stad!