Menu

Nieuws

Muzikaal optreden van “Wij van Fleur”

Zondag 24 september treden van 13.30-14.15 uur en van 14.45 tot 15.30 uur  “Wij van Fleur” in de perenboomgaard op. "Wij van Fleur" zijn twee zingende dames uit Zoetermeer; Nel Homan en Ineke Kouwets. Zij hebben vele passies waarvan ze er twee delen: ze houden allebei van het Nederlandse lied en ze zingen ook graag zelf. 

In 2001 was Ineke één van de twee oprichters van het Zoetermeerse Smartlappenkoor “De Sanseveria’s”. Daar ontmoette ze Nel. De dames besloten een paar jaar geleden om samen zangles te nemen bij Fleur Tolman. Zij is heel inspirerend en zelf ook liefhebber van het Nederlandse lied. Een cd ontstond. En ook de naam: "Wij van Fleur". Het repertoire is groeiende en bestaat uit werk van o.a. Jacques Brel, Brigitte Kaandorp, Jules de Korte, Frans Halsema, Boudewijn de Groot, Frank Boeijen. 

'Wij van Fleur' heeft gezongen op festivals, bij de opening van exposities en evenementen zoals "Cultuur Lokaal” in Zoetermeer. In de pauze is er gelegenheid om door de perenboomgaard te lopen, een kopje koffie/thee te drinken of ons  winkeltje te bezoeken. De kinderen kunnen zich in de natuurspeeltuin vermaken.

Grootouders voor het klimaat

Maak jij je wel eens zorgen over het klimaat en de toekomst van je kinderen en kleinkinderen? Wil je weten wat er in Nederland gebeurt om deze toekomst beter te maken? Kom naar de informatiemiddag van Grootouders voor het klimaat op zondag 18 juni van 14.00-15.00 uur in de Hof van Seghwaert. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Grootouders voor het Klimaat is een Nederlandse beweging van grootouders die zich inzetten voor het klimaat. Inmiddels zijn er vele mensen  aangesloten en zijn hierin ook Zoetermeerders actief. Els Hubert en Tiny Brunott vertellen op 18 juni wat de beweging doet en wat hen beweegt om actief lid te zijn. Ook laten we zien hoe je je voetafdruk op onze planeet kan berekenen en vertellen we over de “Toekomststoel”.  Buttons met het logo zijn te koop. Wij hopen op een inspirerende  middag. Er is koffie en/of thee met een duurzaam koekje.

Neem gerust ook je kleinkinderen mee, want in de perenboomgaard is een grote natuurspeeltuin waarin de kinderen zich prima kunnen vermaken. Er is een zandbak, een waterspeeltuin, een uitkijktoren en een blotevoetenpad.  Bij de beleefbakken kunnen ze kijken, voelen, ruiken en soms proeven aan planten en kruiden, zodat ze al doende op een speelse manier  kennis maken met de natuur. Ook kunnen ze een kijkje nemen bij onze kippen en konijnen die in de boomgaard leven.

Pinksterloterij Hof van Seghwaert

De pinksterloterij in de Hof van Segwhaert is een enorm succes geweest.  Er zijn 967 lootjes verkocht dus kunnen we een nieuw konijnverblijf kopen en onze kippen het komende jaar voeren met duurzaam biologisch voer.
Het pinksterfeest was een super gezellige dag dankzij alle leuke kraampjes en de vele bezoekers.
Om dat we zoveel loten verkocht hebben krijgt de stichting Red een Legkip 100 euro. Hiermee kunnen ze nog meer kippen kunnen redden uit de bio industrie.
Het kippenteam bedankt alle lieve mensen die onze kippen en konijnen een warm hart toegedragen hebben.
De winnende loten zijn :

prijs Lotnummer
1e 771
2e 228
3e 171
4e 473
5e 711
6e 929
7e 212
8e 166
9e 892
10 135
11e 99
12e 146
13e 45

Er zijn 4 kinderen die de speurtocht goed opgelost hebben. Voor hen ligt een tas klaar vol met leuke en lekkere dingen. De winnende kinderen zijn :  

  • Ameile
  • Naomi
  • Casper Deurloo
  • Riven van Vliet

Iedereen gefeliciteerd met zijn prijs.

Alle prijzen kunnen tot 11 juni opgehaald worden in de Hof.